Actualitat

Les platges de la Comunitat Valenciana seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda gràcies a CS

by cscvalenciana — 9 març 2023 @ 12:17
Comparte
  •  La síndica de CS es reuneix amb representants CERMI CV, prèviament a la Comissió d’Agricultura, que mostren el suport a la iniciativa dels liberals

Les platges de la Comunitat Valenciana augmentaran, en la mesura que siga possible sobre la base de les condicions mediambientals, els punts plenament accessibles al bany per a les persones amb mobilitat reduïdes, gràcies a una Proposició No de Llei (PNL) que ha defensat el grup parlamentari Ciutadans (CS) en la Comunitat Valenciana en la Comissió de Medi ambient i Agricultura.

Prèviament la Comissió, la síndica de CS, Mamen Peris, s’ha reunit amb representants del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) en el parlament autonòmic, on han mostrat el seu agraïment a la proposta dels liberals. “El problema de les més de 200 platges que té la nostra comunitat, és que més de la meitat no són accessibles malgrat que existeix un Pla de Platges Accessibles”, ha afegit la síndica.

El portaveu adjunt de la formació en Les Corts, Fernando Llopis, ha defensat que “l’accessibilitat s’aconsegueix condicionant amb les infraestructures necessàries, amb l’equipament adaptat quant a serveis, instal·lacions i mobiliari, i mitjançant personal especialitzat”. “Les platges han de disposar d’almenys, un lloc amb una entrada practicable per a persones amb mobilitat reduïda, deficiència visual o en cadira de rodes”, ha manifestat Llopis.

A més, d’ampliar els punts d’accessibilitat, la proposta de CS que s’ha aprovat insta que “s’estudie les platges amb més usuaris amb discapacitat reduïda i posar en marxa mesures complementàries que garantisquen necessitats especials, més recursos econòmics per a material i equipament especialitzat, així com augmentar el personal especialitzat que atén aquestes persones, sobretot a l’estiu”. “És moment d’un gran pacte per a millorar la situació, perquè tots tenim dret a poder gaudir de la nostra naturalesa”, ha subratllat Llopis.

Volver a ACTUALIDAD