Actualitat

CS proposa un Pla de Conciliació enfront de les “nul·les solucions del bipartidisme”: “Necessitem polítiques efectives”

by cscvalenciana — 7 març 2023 @ 12:25
Comparte
  • La formació liberal defensa mesures com “la gratuïtat de l’escola matinera dels centres públics o l’accés universal a l’educació de zero a tres anys”

Ciutadans (CS) en la Comunitat Valenciana ha proposat un Pla de Conciliació enfront de les “nul·les solucions del bipartidisme, del PP i del PSOE, que durant 40 anys no s’han interessat per la conciliació i la maternitat”. “Necessitem polítiques efectives i reals”, ha manifestat la presidenta i candidata a la presidència de la Generalitat per CS, Mamen Peris, en relació amb la celebració del pròxim 8 de març.

El Pla de Conciliació de la formació liberal ha defensat mesures com “la gratuïtat de l’escola matinera dels centres públics quan els pares d’un menor no puguen conciliar amb l’horari lectiu, garantir l’accés a l’educació des dels zero anys o implementar una sèrie de mesures que faciliten a les persones que desitgen formar un projecte familiar tindre fills”. “La solució són polítiques efectives que miren per la conciliació des de la corresponsabilitat”, ha subratllat Peris.

Els eslògans no solucionen els problemes als quals les dones s’han d’enfrontar per a conciliar, les pancartes dels extrems no canvien res al nostre país”, ha afegit Peris. En aquest sentit, la líder de CS ha exposat una sèrie de mesures per a incorporar en les empreses privades que “col·laboren amb la conciliació familiar com difondre una guia de bones pràctiques empresarials, atorgar un segell distintiu a les empreses que facen tot el possible per adoptar mesures de conciliació i corresponsabilitat, ajudes a aquelles empreses que contracten persones substitutes de treballadors en excedència o reducció de jornada i crear bancs de temps que permeta acumular hores de treball per a posteriorment reduir-se la jornada”.

En aquest sentit, el partit liberal ha organitzat, diumenge que ve a Madrid, unes jornades en les quals “es reunirà famílies per a parlar de mesures que necessiten les famílies per a poder conciliar”.

Volver a ACTUALIDAD