Actualitat

Cs exigeix al Consell implementar un protocol específic contra les burxades per submissió química

by cscvalenciana — 5 agost 2022 @ 18:34
Comparte

Quiles demana que es cree una “guia específica per a les empreses d’oci nocturn” per a “saber com actuar davant possibles casos de burxades per submissió química”

Ciutadans (Cs) en Els Corts Valencianes ha exigit al Consell, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), que s’implemente al més prompte possible un protocol específic davant l’augment de casos de burxades per submissió química en els ambients d’oci. Arran de les últimes informacions publicades en els diferents mitjans de comunicació, la formació liberal veu “urgent prendre mesures per a frenar els constants atacs a les dones joves que acudeixen als espais d’oci a la recerca de diversió i acaben patint una experiència angoixant”.

La portaveu d’Igualtat de Cs, María Quiles, ha demanat que “es cree una guia específica per a les empreses d’oci perquè així sàpien com actuar davant possibles casos de burxades per submissió química i compten amb el màxim coneixement sobre què fer abans aquestes agressions”. A més, Quiles ha criticat el “retard” per part del Consell i de la Conselleria d’Igualtat per a “posar en marxa mesures de seguretat” ja que “en els últims dies en la Comunitat Valenciana s’han registrat nombroses denúncies sobre aquesta mena d’atacs cap a les dones”.

En aquesta línia, Quiles ha explicat que “encara que no hi ha hagut casos en els quals s’haja patit agressions sexuals posterior a la burxada aquest tipus de conductes crea inseguretat a les dones, ja que no se’ls està garantint unes festes segures”“Des de Cs també s’ha proposat crear la figura de la infermera d’oci que done cobertura de cures a aquesta mena d’agressions”, així com “que siguen presents en les reunions de formació amb els empresaris del sector de l’oci” i poder “garantir la màxima seguretat i tranquil·litat a les dones quan salen a la nit a ambients de festa” ha afegit Quiles.

Volver a ACTUALIDAD