Actualitat

Cs insta el Consell a augmentar els punts de recollida de residus a les platges valencianes

by cscvalenciana — 2 agost 2022 @ 14:14
Comparte

Del Pozo ha demanat “prendre mesures per a regenerar el litoral valencià que es troba amb alts nivells de contaminació” i “treballar per potenciar el reciclatge de plàstic”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha instat el Consell, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), a augmentar el nombre de punts de recollida de residus a les platges del litoral valencià per a frenar l’abandó de residus d’envasos generats a l’entorn de les platges, i fomentar la separació de residus, per a “afavorir el reciclatge dels envasos de plàstic”.

El portaveu de Medi ambient de Cs en el parlament valencià, Eduardo del Pozo, ha demanat “prendre mesures per a regenerar les platges del litoral valencià que es troben en mal estat”, i ha criticat “l’absència d’actuacions de la Generalitat quant al seu manteniment, conservació i neteja”. En aquest sentit Del Pozo ha explicat que “cada dia les costes valencianes aconsegueixen 12,9 quilograms de residus per cada quilòmetre de platja, i 42 tones de microplàstics el que fa que les platges valencianes tinguen el nivell més alt de contaminació”. “Aquestes dades mostren l’abandó de les costes per part del tripartit, cuidar el medi ambient hauria de ser una prioritat per a poder mantindre la qualitat ambiental, i cuidar les espècies marines que habiten en les costes i es veuen amenaçades”, ha afegit el parlamentari liberal.

Del Pozo ha explicat que “des de Cs portem anys denunciant aquesta situació”, també “la deixadesa i la falta de voluntat política del bipartidisme a l’hora d’actuar a favor de la regeneració del litoral valencià”. “És necessari augmentar la col·laboració dels municipis costaners i de la Direcció General de la Costa i la Mar per a mantindre netes les platges, així com impulsar una normativa autonòmica que mostre bones pràctiques de recollida, gestió i tractament d’algues i plantes marines“, ha conclòs el diputat de Cs.

Volver a ACTUALIDAD