Actualitat

Ciutadans aconsegueix incentius per a les empreses que fomenten la igualtat i l’erradicació de la violència de gènere

by cscvalenciana — 23 maig 2022 @ 15:15
Comparte
  • Quiles: “Es tracta de reconéixer a totes les empreses que voluntàriament han fet tot el possible per a promoure la igualtat entre homes i dones”

El grup de Ciutadans (Cs) en Les Corts ha aconseguit que s’aprove en Comissió una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Consell “impulse, en col·laboració amb altres administracions i els agents socials, incentius per a fomentar que les empreses desenvolupen actuacions que promoguen la igualtat entre homes i dones, i mesures de lluita contra la violència de gènere”, ha destacat la diputada María Quiles.

La iniciativa especifica que per a concedir aquests incentius es tindrà en compte “l’establiment de mesures que afavorisquen la conciliació familiar i laboral, la contractació de dones víctimes de violència de gènere, la presència equilibrada de tots dos gèneres en els òrgans de direcció i l’elaboració de plans d’igualtat en les empreses que no estiguen obligades a això”.

A més, Les Corts es comprometen “a continuar promovent i incrementar, mitjançant els pressupostos de 2023, les iniciatives que des de LABORA ajuden a una millor conciliació de la vida personal, familiar i laboral, així com programes experimentals de reducció de jornada laboral i altres programes que puguen fomentar l’ocupació de les dones.”

Per a Quiles, “encara que s’ha avançat, queda molt per fer; però la igualtat no es pot aconseguir sense la voluntat i col·laboració de la societat, empreses i Administracions Públiques, el realment necessari és un compromís transversal”.

Per això, la diputada de la formació liberal ha explicat que “amb aquesta iniciativa, Cs demana donar-los aquest reconeixement i aquest incentiu a les empreses que, voluntàriament, han fet tot el possible per a promoure la igualtat entre homes i dones, i que siga una realitat”.

Volver a ACTUALIDAD