Actualitat

Cs denuncia que el Consell incompleix els seus pactes en vetar una auditoria interna de l’Administració per a retallar despeses

by cscvalenciana — 24 novembre 2021 @ 15:47
Comparte
  • Tony Woodward recorda que els comptes de l’any passat incloïen, gràcies a Cs, un pla d’eficiència per a racionalitzar els recursos públics

València, dimecres 24 de novembre de 2021. El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Tony Woodward ha denunciat que el Consell incompleix els seus pactes, després que PSPV, Compromís i Podem hagen vetat en el ple una Proposició No de Llei (PNL) de Cs per a posar en marxa una auditoria interna de l’Administració valenciana amb l’objectiu de retallar despeses supèrflues i eliminar duplicitats.

Tal com ha recordat Woodward, “el tripartit es va comprometre en els pressupostos de l’any passat, a instàncies de Cs, a posar en marxa un pla d’eficiència a càrrec de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef), però, un any després, a penes s’han fet passos”. Segons el portaveu de Cs en l’àrea d’Hisenda, el Consell ha encarregat a l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) un estudi preliminar per a l’avaluació de les polítiques públiques de despesa, “però això no és suficient i no és el mateix que implementar de manera real un pla d’eficiència”.

“L’eficàcia i l’objectivitat són dos principis que han de regir tota actuació i gestió pública, aplicant la major rigorositat a destinar els recursos a les principals necessitats de la ciutadania”, ha subratllat Woodward per a qui, “la pandèmia ha posat en evidència, encara més, que els recursos públics són limitats i que el Consell no sempre els ha destinats pel cap alt prioritari”. “De fet, s’utilitza l’infrafinançament autonòmic que patim com a excusa per a tot, i no pot continuar sent la raó per a gestionar de manera ineficaç i ineficient ni per a tindre un nivell de deute públic cada vegada major”, ha afegit.

Per això, Woodward ha insistit en la “necessitat” de realitzar una avaluació de les polítiques públiques i el seu grau de compliment, “per a millorar el necessari, afermar el que funciona i, sobretot, canviar el que no”, al mateix temps que ha criticat que “el tripartit demostre, una vegada, que no té gens d’interés a vetlar per l’ús just i eficient dels diners que pertany a tots els valencians”.

Volver a ACTUALIDAD