Actualitat

Ciutadans demana més prevenció i crear una unitat per al Diagnòstic Genètic per a lluitar contra el càncer de mama

by cscvalenciana — 19 octubre 2021 @ 13:33
Comparte
  • Ruth Merino aposta per augmentar la inversió en investigació per a una detecció precoç i per a oferir tractaments eficaços

Ciutadans (Cs) ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en Les Corts valencianes amb l’objectiu d’augmentar les mesures de prevenció i de detecció del càncer de mama i per a crear una unitat de referència per al Diagnòstic Genètic. La síndica de la formació liberal, Ruth Merino, ha reivindicat el dia mundial de la lluita contra aquesta malaltia i ha considerat “necessari” augmentar la inversió en ciència i investigació per a una detecció precoç i per a oferir tractaments eficaços.

“Creiem que la prevenció és el millor tractament”, ha subratllat Merino, i ha avançat que “la iniciativa del grup parlamentari liberal proposa realitzar més campanyes informatives per a fomentar que les dones es realitzen mamografies periòdiques, amb la finalitat d’afavorir la detecció precoç i minimitzar els riscos”. A més, Ciutadans reclama “actualitzar el Pla Oncològic de la Comunitat Valenciana d’acord amb els avanços científics i crear una unitat de referència per a la pràctica del Diagnòstic Genètic, en la qual hi haja un correcte assessorament i un seguiment dels casos”.

Volver a ACTUALIDAD