Actualitat

Merino avança els objectius de Cs: Baixada d’impostos, ajudes als sectors afectats i reforç de la sanitat

by cscvalenciana — 15 setembre 2021 @ 12:34
Comparte

El grup parlamentari es reuneix amb la convicció que Cs té el seu propi espai liberal enfront de conservadors i populistes

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Ruth Merino, ha avançat els objectius de Cs per al pròxim curs parlamentari: baixada d’impostos, ajudes als sectors econòmics més afectats per la pandèmia i reforç de la sanitat. “Treballarem molt dur per a consolidar l’espai necessari de centre liberal que només representa Ciutadans”, ha assegurat Merino minuts abans de la reunió d’inici de curs del grup parlamentari que ha servit per a treballar en les principals línies d’acció de la formació.

Ruth Merino ha considerat que “aquest curs ha d’estar marcat per la recuperació econòmica”, per la qual cosa ha destacat quatre grans àrees d’actuació: pressupostos, impostos, ajudes econòmiques i suport a la sanitat. Respecte als comptes autonòmics, ha recordat que Cs va introduir 25 mesures molt positives per als valencians en els anteriors pressupostos, encara que ha denunciat que el Consell encara no ha realitzat l’estudi sobre l’eficiència amb l’objectiu de retallar despesa supèrflua. Per als pressupostos de 2022, segons ha explicat Merino, Ciutadans seguirà “amb la mà tendida” i sent “responsable”.

En aquest sentit, la líder parlamentària de Ciutadans ha insistit a suprimir l’impost de successions i donacions i el de patrimoni i rebaixar el tram autonòmic de l’IRPF. Per a la recuperació econòmica ha proposat, entre altres qüestions, prolongar el Bo Viatge durant tot 2022 amb una partida de 20 milions d’euros, crear un Bo Viatge Sènior destinat als majors per a suplir els retards del Imserso i aprovar ajudes per a fomentar la conciliació. En matèria sanitària, Merino ha considerat urgent “agilitar les convocatòries d’ocupació” per a augmentar les plantilles.

Volver a ACTUALIDAD