Actualitat

Cs exigeix explicacions a José María Ángel per les dimissions en bloc dels formadors policials del IVASPE

by cscvalenciana — 12 setembre 2021 @ 17:11
Comparte

Luis Arquillos assegura que la gestió del Consell en Seguretat i Emergències és “un desastre”, per la qual cosa demana a Bravo que “depure responsabilitats”

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha demanat la compareixença del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, en el parlament valencià perquè done explicacions per les dimissions en bloc dels professors col·laboradors amb el IVASPE en l’assignatura d’Instrucció Policial.

Segons ha explicat el diputat de la formació liberal Luis Arquillos, “el cansament que acumula el col·lectiu per l’impagament de nòmines des de novembre de 2019 els ha portats a prendre aquesta decisió fins que la Conselleria de Justícia els oferisca una solució viable”.

“Els treballadors han arribat al punt de no poder desenvolupar la seua labor formativa, porten molt temps realitzant sobreesforços per a aconseguir els objectius d’una entitat com l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE), que manca de l’estructura funcionarial adequada”, ha afegit Arquillos per a qui, “el més greu és que això no és un cas excepcional, sinó que hi ha precedents similars, com el tancament del centre de coordinació d’emergències també per falta de pagament”.

“El que està succeint amb la formació dels futurs policies locals és un autèntic disbarat que acabarà afectant directament la seguretat i coordinació dels Ajuntaments valencians” ha conclòs Arquillos després d’explicar que “no té cap sentit que els agents locals realitzen pràctiques abans de la formació teòrica”. “De fet, no poden prendre possessió de la seua plaça sense el curs previ del IVASPE”, ha afegit.

Per al parlamentari de Ciutadans, “tot això respon a l’autèntic desastre i despropòsit del Consell en la gestió de la Seguretat i les Emergències”, per la qual cosa ha demanat a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, responsable última de l’àrea d’Emergències, que “assumisca la vara de comandament que li correspon i depure les responsabilitats polítiques derivades d’aquesta situació”.

Volver a ACTUALIDAD