Actualitat

Cs demana més recursos per als xiquets i adolescents amb problemes de salut mental davant l’augment de casos

by cscvalenciana — 18 agost 2021 @ 11:47
Comparte
  • María Quiles proposa formar al professorat per a afavorir la detecció precoç i crear centres amb equips multidisciplinaris dirigits als menors

València, dimecres 18 d’agost de 2021. Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha demanat al Consell ampliar els recursos dels quals disposen actualment els xiquets i adolescents valencians amb problemes de salut mental davant el “preocupant” augment de casos, segons la diputada María Quiles, que s’han detectat des de l’inici de la pandèmia.

La parlamentària de Cs ha alertat que, durant 2020, les crides rebudes a la Fundació ANAR, especialitzada en el tracte a menors d’edat de la Comunitat Valenciana, “van augmentar considerablement respecte a l’any anterior, arribant fins a les 13.000 peticions”. Per això, i amb l’objectiu d’arribar a un públic més extens, Quiles ha proposat, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), augmentar els canals més enllà de l’atenció telefònica i aprofitar el potencial de les xarxes socials perquè els joves troben en elles també una via de comunicació i accés al servei que requereixen.

“Casos com el de la gimnasta Simone Biles han posat en el focus de l’atenció mediàtica i social les dificultats psicològiques que travessa bona part de la joventut i que, fins ara, no ha rebut la importància ni el debat necessari”, ha subratllat la portaveu de Cs en l’àrea de Política Social, qui també ha reclamat al Consell augmentar el nombre de places de professionals especialitzats en salut mental de menors.

A més, Quiles ha plantejat la possibilitat d‘oferir al professorat dels centres educatius formació concreta en aquesta àrea, “amb l’objectiu d’afavorir la detecció precoç entre l’alumnat i perquè puguen disposar de les eines adequades i actuar de la manera més efectiva abans casos de desordres alimentosos, autolesions o *bullying”. Cs també demana al Govern valencià la creació de centres especialitzats que compten amb equips multidisciplinaris formats per psicòlegs i treballadors socials, entre altres, que treballen directament en teràpies i atenció individualitzada als menors.

Volver a ACTUALIDAD