Actualitat

Cs exigeix que les ajudes estatals tinguen en compte que València i Alacant són les províncies amb més zones sense cobertura

by cscvalenciana — 14 agost 2021 @ 11:27
Comparte

Gracia defensa que “la desconnexió i la falta d’accés a la xarxa són un gran impediment per a la lluita contra la despoblació”

Ciutadans (Cs) ha exigit que les ajudes estatals per a la banda ampla tinguen en compte que València i Alacant són les províncies amb més zones sense cobertura. El portaveu d’Indústria de Cs en Les Corts valencianes, Carlos Gracia, ha assegurat que “en ple segle XXI i amb molts dels nostres municipis d’interior en risc de despoblació, la desconnexió i falta d’accés a la xarxa són gran impediment a la lluita contra la despoblació i fomenta les desigualtats entre els ciutadans”.

Per això, el grup parlamentari de Cs ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) perquè, de cara a la resolució del Programa UNICO, prevalguen les sol·licituds per a projectes en aquelles províncies que, d’acord amb l’Informe de la Secretaria d’Estat presenten una incidència major de zones blanques i grises, és a dir, sense cobertura o amb un servei deficitari, com és el cas de les províncies d’Alacant i València.

Tal com ha explicat Gracia, “la connectivitat digital és un factor clau per al desenvolupament de l’activitat econòmica, l’augment de la productivitat i la vertebració territorial i social” i ha criticat que “segons l’últim informe corresponent a l’any 2020 de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, el 12 per cent de la població espanyola no compta amb cobertura de banda ampla de 100Mbps”.

“Pel que fa a la Comunitat Valenciana, només a la província de València són més de 82.000 les llars i negocis que tenen un servei de banda ampla deficitari o manquen d’ell i en el cas de la província d’Alacant, el nombre de llars i negocis desconnectats és de quasi 66.000”, ha afegit. Gracia ha indicat que València “és la província espanyola que més zones blanques i grises té, amb 18.471, seguida d’Alacant amb 17.974”. “Entre ambdues són més de 36.000 les zones blanques i grises que identifica l’informe i aquestes es concentren, sobretot, en pobles dispersos i de l’interior”, ha assenyalat el diputat de la formació liberal.

Volver a ACTUALIDAD