Actualitat

Ciutadans envia una carta a la nova ministra de Transports per a exigir-li més inversió en rodalia

by cscvalenciana — 4 agost 2021 @ 12:06
Comparte

Peris: “La situació és desoladora: impuntualitat, cancel·lacions, falta de professionals i un important dèficit inversor en infraestructures ferroviàries”

La portaveu d’Infraestructures de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Mamen Peris, ha remés una carta a la nova ministra de Transports, Raquel Sánchez, per a transmetre-li la “desoladora” situació de la rodalia valenciana i exigir-li més inversió a aquesta infraestructura.

Peris ha denunciat que a la Comunitat Valenciana “porta dècades d’impuntualitat, de cancel·lacions pràcticament diàries i de falta de professionals”. Sobre aquest tema, ha defensat que “ja és hora” que la Comunitat Valenciana “reba la inversió que li toca” i ha considerat que “una rodalia puntual i moderna són clau per a la mobilitat”. “El ministre anterior, José Luis Ábalos, molt va prometre, però res va complir”, ha afegit, al mateix temps que ha subratllat que “no podem continuar sent còmplices davant el silenci i el conformisme del Consell enfront d’aquest dèficit inversor en les infraestructures ferroviàries”.

En la seua carta, Peris subratlla “les quantioses mancances i deficiències de les quals emmalalteix la Xarxa de Rodalia de la Comunitat Valenciana, amb una de les majors taxes d’impuntualitat d’Espanya i amb un gran nombre de cancel·lacions de viatges”, situació que “està provocant que cada vegada menys castellonenques, alacantins i valencians utilitzen aquest servei de transport públic”.

A més, recorda que “les reunions del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana entre el Ministeri i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat a penes s’han celebrat” i que “al febrer de 2020, en una d’aqueixes reunions, l’anterior ministre es va comprometre a posar en marxa un pla de xoc del qual no tenim informació de la seua implantació”. Peris insta en la missiva a la ministra a “prendre mesures” perquè els ciutadans “puguen comptar amb un servei de rodalia digne que permeta recuperar als seus usuaris, amb unes taxes de freqüències, de puntualitat i de seguretat admissibles”.

Volver a ACTUALIDAD