Actualitat

Cs demana la compareixença de Ximo Puig en Diputació Permanent perquè l’avanç de la pandèmia és “insostenible”

by cscvalenciana — 21 juliol 2021 @ 12:56
Comparte
  • Ruth Merino assegura que “el Consell no té un full de ruta per a frenar els contagis i ha portat als valencians a la incertesa i el cansament”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha demanat la compareixença del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la Diputació Permanent en el Parlament autonòmic, perquè l’avanç de la pandèmia és “insostenible”, en paraules de la síndica de Cs en Les Corts, Ruth Merino.

“El Govern valencià ha de donar explicacions per qüestions sobre les quals portem setmanes advertint i que ara cobren encara major importància: augment d’incidència, escàs ritme de vacunació, restriccions incomprensibles i mesures de tancament que tant de mal fan als negocis i al turisme valencià en ple estiu”, ha assenyalat Merino, qui també ha sol·licitat que en la Diputació Permanent comparega, a més del president, la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Per a la síndica, “el més greu” és que, “després d’un any i mig de pandèmia, el Govern valencià no té un full de ruta efectiu amb la qual frenar els contagis més enllà dels tancaments indiscriminats quan es descontrolen les xifres, malgrat que fins als tribunals s’han pronunciat en contra de la restricció de llibertats als ciutadans”. La portaveu parlamentària ha assegurat que “l’única estratègia del Consell és la improvisació” i ha lamentat que “aquesta manera de gestionar estiga provocant tanta incertesa, cansament i desinformació entre la població”.

De fet, Merino ha afegit que “no és només a l’oposició política, sinó als centenars de milers de valencians als qui Puig i Barceló els deuen moltes explicacions”, entre altres, quins són els criteris que s’estan seguint per a la presa de decisions i quines mesures pensa dur a terme en les setmanes que queden del període estival.

A més, Cs també demana que el president done compte de l’eficàcia de les mesures adoptades fins al moment per a la contenció de la pandèmia, quins són els objectius fixats respecte al número de població vacunada a cada moment i quina és la capacitat logística de la sanitat valenciana per a la correcta evolució de la vacunació contra la Covid-19.

Volver a ACTUALIDAD