Actualitat

Ciutadans proposa ajudes per a la contractació dels col·lectius més vulnerables

by cscvalenciana — 17 juliol 2021 @ 11:32
Comparte
  • Tony Woodward advoca per mesures actives d’ocupació, com a incentius a la formació i a la contractació, per a lluitar contra les altes xifres d’atur

Ciutadans (Cs) ha proposat la creació d’una línia d’ajudes per a la formació i la contractació dels col·lectius més vulnerables. Així ho ha explicat el portaveu d’Economia de Cs en Les Corts valencianes, Tony Woodward, qui ha considerat “urgent” posar en marxa “una sèrie de mesures, com a inversió en formació o incentius a la contractació, destinades a afavorir l’ocupabilitat dels col·lectius més afectats per la desocupació”.

La Proposició No de Llei (PNL) de la formació taronja insta el Consell a “desenvolupar, a través de Labora, una línia específica d’ajudes destinades a aquells que formalitzen contractes de persones beneficiàries de la Renda d’Inclusió o una altra prestació de naturalesa anàloga o que siguen parats de llarga duració”. A més, aposta per “donar difusió al programa de subvencions destinades a fomentar la conversió a indefinit de contractes temporals dels col·lectius vulnerables perquè els potencials ocupadors, especialment les pimes i els autònoms, tinguen coneixement d’aquestes ajudes i de com tramitar-les”.

Woodward ha exigit també “potenciar els serveis d’atenció individualitzada de Labora, establint serveis enfocats específicament a orientar en la cerca d’ocupació a aquelles persones en situació de desocupació que, per les seues circumstàncies personals, tenen una especial dificultat per a accedir o reincorporar-se al mercat de treball”.

“La Comunitat Valenciana ha liderat la destrucció d’ocupació en el primer trimestre de 2021, amb una taxa de desocupació d’un 16,5 per cent, mig punt per damunt de la taula”, ha explicat el parlamentari de Cs, al mateix temps que ha afirmat que “aquesta situació dramàtica, ho és més per a les persones que presenten majors dificultats d’ocupabilitat”, per la qual cosa és “necessari” posar en marxa mesures actives d’ocupació.

Volver a ACTUALIDAD