Actualitat

Ciutadans proposa que tots els càrrecs polítics publiquen les seues nòmines mensuals

by cscvalenciana — 16 juliol 2021 @ 19:22
Comparte
  • El grup parlamentari presenta 33 esmenes a la llei de Transparència i Bon Govern i demana que el Consell de la transparència siga independent

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha proposat que els càrrecs públics tinguen l’obligació de publicar les seues nòmines mensuals i ha reclamat que el Consell de Transparència siga independent i tinga potestat sancionadora. Així ho ha explicat la diputada de Cs Mamen Peris, que ha anunciat que el grup parlamentari ha presentat 33 esmenes a la Llei de Transparència i Bon Govern.

Peris ha advocat perquè aquest organisme puga elaborar i aprovar els seus propis pressupostos i reglaments i perquè compte amb una oficina tècnica potent perquè instruïsca els procediments. “Des de Ciutadans considerem que no té sentit que aquest Consell depenga de la Conselleria de Transparència i que a més no puga sancionar per l’incompliment de les obligacions en matèria de transparència i bon govern”, ha afegit Peris.

Entre les esmenes del partit taronja destaca la petició que els membres d’aquest consell no tinguen dedicació exclusiva amb l’objectiu de poder garantir la seua independència i que siguen triats per un període de cinc anys sense possibilitat de reelecció. Cs també proposa que es publique la titularitat real de la persona jurídica o entitat adjudicatària que subscriga un contracte amb una de les entitats obligades per la llei i que es facen públics els documents aportats pels beneficiaris d’ajudes o subvencions.

Volver a ACTUALIDAD