Actualitat

Ciutadans planteja una declaració institucional en Les Corts per a mostrar suport unànime al poble cubà

by cscvalenciana — 12 juliol 2021 @ 13:09
Comparte

Merino considera que tots els grups polítics han de defensar per damunt de tot la democràcia, la llibertat i la igualtat

Ciutadans (Cs) ha proposat una declaració institucional perquè Les Corts valencianes mostra el seu “suport unànime” al poble cubà després de les recents protestes succeïdes al país davant la “difícil situació econòmica i sanitària que travessa l’illa”. Així ho ha avançat la síndica de Cs, Ruth Merino, qui ha defensat que “tots els grups polítics devem per damunt de tot valorar la democràcia com a sistema que defensa els drets i les llibertats”.

En aquest sentit, ha instat la resta de forces a rebutjar “un sistema que utilitza el temor en els seus ciutadans per a coartar la llibertat d’expressió, que no permet la igualtat i que priva del dret a triar als representants” i ha denunciat que “el règim comunista cubà haja tractat de silenciar les protestes usant la violència”. “Aquest tipus de conductes, pròpies de les dictadures, vulneren els drets i les llibertats bàsiques de qualsevol ciutadà”, ha afegit.

La líder parlamentària de Ciutadans ha subratllat que “el govern de Cuba no representa a la societat cubana, sinó que la sotmet”, per la qual cosa ha considerat “necessari” que el Parlament valencià “mostre el seu suport a les manifestacions pacifiques en defensa de la llibertat del poble cubà, condemne les mesures de repressió i done suport a l’arribada de la llibertat a Cuba”.

Volver a ACTUALIDAD