Actualitat

Cs exigeix a Mollà que assumisca la seua responsabilitat i salve a l’Albufera de la desaparició

by cscvalenciana — 10 juny 2021 @ 10:11
Comparte

Eduardo del Pozo critica que el Botànic “no ha fet res” per a frenar la deterioració d’un dels parcs naturals “més importants d’Europa”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha exigit a la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Mireia Mollà, que assumisca la seua responsabilitat com a última responsable del manteniment del parc natural de l’Albufera de València i salve al llac d’una progressiva i definitiva desaparició.

“Estem parlant d’un dels parcs més emblemàtics del nostre país i del continent europeu, però, tristament, després de sis anys de Govern del Botànic, la seua situació no sols no ha millorat, sinó que s’ha agreujat”, ha manifestat el diputat de Cs Eduardo del Pozo durant la interpel·lació en sessió plenària a Mollà.

Entre altres problemes que acumula l’entorn de l’Albufera, el parlamentari ha enumerat “la falta d’aigua i el descens de la seua qualitat, la contaminació per abocaments urbans i agrícoles, la caça descontrolada i la pujada del nivell de la mar”. “Arribem a trobar en el llac un mínim de set punts d’abocaments de residus sòlids com a enderrocs d’obra, i també restes de poda, pneumàtics, tot tipus de plàstics o matalassos”, ha afegit.

Del Pozo ha assegurat que “les queixes sobre la situació del parc provenen també de veïns, agricultors, pescadors, tècnics i experts mediambientals, però el Consell fa cas omís”. “L’estratègia del Govern valencià és anunciar inversions i prometre millores sense la certesa de quan arribaran ni es podran complir”, ha afegit.

En aquest sentit, ha criticat que el Pla Rector d’Ús i Gestió del parc “porte quasi una dècada desactualitzat sense haver-se concretat si més no el seu nou esborrany” o que el pla de prevenció d’incendis de l’Albufera “estiga caducat des de 2016, amb el perill afegit que això suposa”.

La preservació del llac hauria de ser “una prioritat urgent i obligatòria aquesta legislatura”, segons el diputat, qui ha instat la consellera a “actuar a temps, complir amb el promés i plantar-se davant el Govern d’Espanya per a exigir més inversió i defensa en la preservació del parc natural”.

Volver a ACTUALIDAD