Actualitat

Cs aconsegueix que Les Corts exigisquen al Govern central que la nova PAC no afecte els agricultors valencians

by cscvalenciana — 6 abril 2021 @ 12:51
Comparte
  • Emigdio Tormo defensa “una política agrària més justa amb el sector, que garantisca el repartiment equitatiu dels costos de transició cap al nou model”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha aconseguit l’aprovació d’una iniciativa perquè el Parlament valencià exigisca al Govern central que les condicions de la nova Política Agrària Comuna (PAC) no suposen cap perjudici per als agricultors valencians.

Tal com ha recordat el diputat de Cs Emigdio Tormo, la nova PAC, que hauria d’haver entrat en vigor al gener de 2021, “contempla una sèrie de despeses de transició que podrien repercutir de manera directa en els agricultors i ramaders més vulnerables”. “Precisament per això, des de Ciutadans entenem que aquests costos podrien repartir-se de manera progressiva i equitativa entre el sector primari espanyol, que ha sigut un pilar fonamental durant els moments més durs de la pandèmia, garantint en tot moment el subministrament”, ha afegit.

Segons Tormo, “fins ara, el Govern central no ha barallat per a facilitar que l’aplicació de la norma europea es faça en una transició gradual suau de cara al pròxim període de la PAC i això pot posar en una difícil situació a alguns dels agricultors més productius”. En aquest sentit, Cs ha plantejat modificar “de manera urgent” la normativa perquè es fixe un límit màxim en la reducció que poden patir els agricultors durant l’anomenat procés de convergència dels drets de pagament, contemplats en la nova PAC.

A més, el portaveu de Cs en l’àrea d’Agricultura ha lamentat que les Administracions “no hagen buscat el consens amb les organitzacions agràries, que són els qui més patiran les conseqüències del retard a l’hora d’aplicar una nova política agrària comuna”. En aquest sentit, Cs ha impulsat que, des del Govern central, es reinicie immediatament el diàleg amb les comunitats autònomes i amb tot el sector per a garantir que les decisions relacionades amb la nova PAC s’adopten amb antelació i amb el major consens possible “per a minimitzar els efectes contraproduents dels canvis i permetre als afectats adaptar-se a aquests”.

Volver a ACTUALIDAD