Actualitat

Ciutadans aconsegueix l’aprovació unànime per a augmentar les mesures de protecció especial i millora de l’Albufera

by cscvalenciana — 30 març 2021 @ 13:40
Comparte
  • Eduardo del Pozo considera “urgent garantir la correcta conservació de l’ecosistema que envolta el parc natural, que podria ser nomenat Reserva de la Biosfera de la UNESCO”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha aconseguit l’aprovació unànime de la resta de grups de la Cambra per a augmentar les mesures de protecció especial i millora de l’Albufera de València.

A través d’una Proposició No de Llei (PNL), el diputat Eduardo del Pozo ha defensat la “necessitat de continuar investigant i d’augmentar el nombre de recursos humans especialitzats en una gestió òptima del parc natural, que s’ha convertit en emblema de la bioversidad de la Comunitat Valenciana”.

A més, el parlamentari ha recordat que “l’Albufera podria ser nomenada Reserva de la Biosfera de la UNESCO”, per la qual cosa “es fa necessari aplicar els canvis corresponents en el marc normatiu per a la millora dels parcs naturals, amb l’objectiu d’aconseguir aquest reconeixement internacional”.

Entre altres qüestions, Cs també demanda augmentar la dotació pressupostària necessària per a la conservació del llac i realitzar un estudi sobre la viabilitat d’instal·lar esculls artificials en la línia de la costa per a evitar la regressió de les platges i la salinització del sòl de l’Albufera. La formació taronja ha defensat, d’altra banda, regular els nivells d’aigua del llac de manera que siga faça compatible el cultiu d’arròs amb les necessitats de l’ecosistema que l’envolta, i ha instat els ajuntaments i a la Junta de Desguàs de l’Albufera a conservar la xarxa de séquies del Parc Natural.

Finalment, Del Pozo ha defensat “campanyes de promoció per a acostar els atractius d’aquest parc a famílies, xiquets i joves, amb la finalitat de conscienciar-los sobre els valors del patrimoni natural i els problemes climàtics que afronten”.

Volver a ACTUALIDAD