Actualitat

Ciutadans demana posar en marxa corredors segurs amb països europeus per a salvar la temporada turística

by cscvalenciana — 29 març 2021 @ 13:43
Comparte
  • Carlos Gracia defensa la mesura per a “ajudar a allotjaments turístics, comerç i serveis del sector que s’han quedat fora de les ajudes del Consell”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat al Consell posar en marxa una ruta de corredors segurs amb determinats països europeus amb la finalitat de salvar la temporada turística d’aquests mesos i garantir la màxima seguretat sanitària.

Tal com ha explicat el diputat Carlos Gracia, aquest tipus de protocols “serien molt més segurs que la situació de mobilitat actual, en la qual únicament se sol·licita una prova PCR per a accedir a la Comunitat Valenciana des d’algun país estranger, però es perd tota la traçabilitat del viatger una vegada ja ha entrat en el nostre territori”. “El que proposem des de Cs és una via directa entre països com Alemanya, Bèlgica o el Regne Unit, per exemple, i destins de gran afluència turística com Benidorm o altres poblacions valencianes, que durant els mesos de primavera i estiu són especial focus d’atracció per al visitant europeu”, ha afegit.

El diputat de Cs en l’àrea de turisme ha assegurat que “aquesta és una mesura dirigida a salvar la situació econòmica d’allotjaments turístics, comerç i un altre tipus de serveis que desenvolupen la seua activitat entorn de grans nuclis i que no han rebut cap ajuda”. “La realitat és que gran part dels sectors afectats s’han quedat fora de les subvencions promeses pel Consell, que a penes estaven destinades a pimes que no superaren els deu empleats, per la qual cosa pràcticament tots els hotels de la zona de la costa ja no compleixen aquest requisit”, ha subratllat.

D’altra banda, Gracia ha plantejat al Govern valencià, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), la contractació d’una mena d’assegurança sanitària que cobrisca la prolongació de l’estada i les despeses de repatriació del turista en cas que es contagie de covid durant les seues vacances en la Comunitat Valenciana. “Això faria que els turistes vegen en la Comunitat un potencial destí enfront d’altres llocs, fomentant així el turisme sense que les complicacions per un possible contagi suposen un perjudici per a l’hotel ni per al turista”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD