Actualitat

Cs lamenta que el tripartit s’opose a reforçar els plans de prevenció d’incendis forestals de cara al pròxim estiu

by cscvalenciana — 22 febrer 2021 @ 13:00
Comparte
  • Eduardo del Pozo alerta del perill que suposa que “a penes un 20 per cent de municipis valencians disposen de mesures de prevenció davant focs”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha criticat que PSPV, Compromís i Podemos s’hagen oposat a la iniciativa de la formació taronja per a reforçar els plans locals de prevenció d’incendis forestals, de cara al pròxim estiu, en els municipis valencians que així ho requerisquen.

En comissió parlamentària, el diputat de Cs Eduardo del Pozo ha recordat que la Comunitat Valenciana, “per les seues característiques geogràfiques i climàtiques, és una regió amb un alt risc sistemàtic de patir aquest tipus de focs, i això obliga, segons la normativa, a 525 localitats valencianes a disposar del seu corresponent Pla Local de Prevenció de Incendis Forestals (PLPIF)”. “No obstant això, segons les últimes dades disponibles de finals de 2020, a penes un centenar, és a dir, un 20 per cent del total, tenen aprovat aquest pla pel Consell, i, a la província de Castelló, aquesta xifra cau fins a l’onze per cent”, ha assegurat Del Pozo.

Per això, la proposta de Cs demanava al Govern valencià que aprovara tots els plans per a la campanya d’incendis de l’any 2021, “atés que fins al 60 per cent dels municipis segueixen a l’espera que el Consell done el vistiplau a aquests protocols”, i que sol·licitara la seua elaboració a tots aquells municipis que encara no l’hagueren presentat.

“Aquestes dades demostren la falta total de compromís per part de la Conselleria d’Agricultura amb una qüestió tan perillosa com els incendis forestals que cada any assolen diferents punts de la Comunitat Valenciana i quan queden pocs mesos perquè done principi la temporada d’estiu”, ha conclòs el portaveu de Cs en l’àrea de Medi Ambient.

Volver a ACTUALIDAD