Actualitat

Ciutadans demana una aplicació consensuada, progressiva i justa de la nova PAC

by cscvalenciana — 21 febrer 2021 @ 12:19
Comparte
  • Exigeix mesures perquè els costos de transició al nou model no recaiguen sobre els agricultors i ramaders més vulnerables

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha reclamat una aplicació consensuada, progressiva i justa de la nova Política Agrària Comuna (PAC). Així ho ha afirmat el portaveu d’Agricultura de Cs en Les Corts valencianes, Emigdio Tormo, qui ha avançat que Cs ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) que reclama que es reinicie immediatament el diàleg entre el Govern central i les comunitats autònomes, les organitzacions agràries i altres sectors afectats per a garantir que les decisions respecte a la nova PAC es prenguen amb el major consens possible i la suficient antelació per a minimitzar els efectes contraproduents dels canvis.

Tormo ha explicat que el Govern va aprovar un decret per a transposar a l’ordenament jurídic espanyol els acords a nivell europeu i establir el mecanisme d’aplicació de la PAC per als anys 2021 i 2022, no obstant això, aquest decret va ser aprovat “sense la transparència i el consens amb les organitzacions agràries”. En aquest sentit, el parlamentari autonòmic ha considerat “millorable i mancat d’empatia tenint en compte el context actual de crisi econòmica” el règim de convergència previst, sense límit a les pèrdues que milers d’explotacions agrícoles i ramaderes puguen patir.

“Els nostres agricultors, ramaders i productors són un vertader exemple de qualitat, sostenibilitat i compromís”, ha subratllat. Ciutadans també reclama en la seua PNL una modificació urgent per a fixar un límit a la reducció que poden patir els agricultors durant el procés de convergència dels drets de pagament i insta les Administracions que prenguen mesures perquè els costos de la transició al nou model no recaiguen sobre els agricultors i els guanyadors més vulnerables.

Volver a ACTUALIDAD