Actualitat

Cs proposa congelar el calendari fiscal durant el primer semestre de 2021 per a les empreses i pimes més afectats

by cscvalenciana — 20 febrer 2021 @ 12:11
Comparte
  • Merino considera “essencial”, a més de plans de rescat, ajornaments tributaris per als sectors que travessen una dramàtica situació

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts ha proposat la congelació del calendari fiscal durant el primer semestre de 2021 per a les empreses i autònoms més afectats per la crisi del coronavirus.

Segons ha avançat la portaveu d’Hisenda, Ruth Merino, Cs ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) que reclama l’ajornament de la quota d’autònoms de la Seguretat Social i de la presentació i, en el seu cas, ingrés de les declaracions tributàries d’impostos per a tots els contribuents que siguen empreses i autònoms que hagen patit una pèrdua dels seus ingressos d’almenys un 40 per cent.

“A més del confinament perimetral, s’han decretat en les últimes setmanes noves restriccions amb conseqüències molt greus per a l’activitat econòmica que s’han traduït en el tancament de moltes empreses”, ha assenyalat Merino, al mateix temps que ha defensat que “aquestes mesures tan dures per a molts sectors com l’hostaleria, l’esport o el xicotet comerç, han d’anar acompanyades per plans d’ajudes directes i per altres mesures de suport”. En aquest sentit, ha considerat “essencial” atorgar ajornaments tributaris a les pimes i autònoms amb l’objectiu de donar-los pulmó financer en un moment de situació crítica.

Volver a ACTUALIDAD