Actualitat

Cs exigeix la compareixença de Barceló en Corts per a explicar el full de ruta sobre el Departament de Salut de Torrevieja

by cscvalenciana — 17 octubre 2020 @ 15:08
Comparte

Giraldo proposa també una auditoria independent sobre la gestió de la pandèmia amb l’objectiu de corregir els errors i enfortir el sistema

La portaveu de Sanitat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Yaneth Giraldo, ha exigit la compareixença de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a donar explicacions sobre el full de ruta del Consell per a l’absorció del Departament de Salut de Torrevieja per part del sistema públic.

Giraldo ha afirmat que “de manera unilateral, Barceló ha decidit no prolongar la concessió” i ha criticat que “no sabem els criteris objectius i tècnics per a prendre aquesta decisió”. Per això, ha exigit a la titular de Sanitat que done explicacions del procés, especialment de què passarà amb els treballadors.

A més, el grup parlamentari de Ciutadans ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) que reclama realitzar una auditoria independent i objectiva de l’avaluació de la gestió sanitària de la Covid-19. “La gestió d’aquesta crisi sanitària ha sigut una de les tasques més difícils que han hagut d’afrontar els governs”, ha considerat Giraldo, al mateix temps que ha lamentat que “s’ha evidenciat l’escassetat de mitjans materials i humans, la molt limitada capacitat de realitzar proves *PCR i la demora en el procés de presa de decisions”.

Per això, la diputada de la formació taronja ha considerat “necessari” avaluar de manera independent “quins han sigut les decisions correctes i quins les polítiques que han de millorar-se per a afrontar la nova ona”. “Aquesta avaluació ha d’entendre’s com una oportunitat per a aprendre del que s’ha fet malament per a no cometre els mateixos errors i enfortir el nostre sistema sanitari”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD