Actualitat

Ciutadans, en contra de la Llei de Funció Pública per la imposició del requisit lingüístic

by cscvalenciana — 14 octubre 2020 @ 17:14
Comparte

Vicente Fernández advoca per “incorporar als millors professionals en cada camp amb independència de l’idioma en el qual parlen”

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Vicente Fernández ha instat al Consell a no aprovar la Llei de Funció Pública perquè “crea barreres amb el requisit lingüístic, té un marcat biaix ideològic i impedeix que l’Administració es nodrisca del talent”. “Amb aquesta normativa es trenca el principi d’igualtat en l’accés a l’ocupació pública”, ha afegit, al mateix temps que ha advocat per “incorporar als millors professionals en cada camp amb independència de l’idioma en el qual parlen”.

Durant el seu discurs en defensa de l’esmena a la totalitat de Cs, Fernández ha assegurat que “no es tracta d’excloure al valencià” i ha defensat que “aquest hauria de ser un mèrit, però no un requisit excloent”. En aquest sentit, ha indicat que “ha d’existir un principi de proporcionalitat i d’adequació entre el nivell d’exigència i les funcions del lloc que es tracte”.

“Amb la imposició del requisit lingüístic es persegueix una finalitat nacionalista perquè el valencià siga utilitzat com a filtre o barrera de contenció per a l’accés a la funció pública”, ha subratllat el diputat de la formació taronja, al mateix temps que ha assenyalat que “la nostra llengua no pot ser mai un instrument excloent, sinó incloent”.

A més, Vicente Fernández ha criticat que “aquest projecte de llei naix mort” perquè no contempla qüestions com “el teletreball, l’administració electrònica i el nou marc de relacions entre l’administració i els ciutadans”. “És una llei totalment innecessària, sectària i amb una tècnica jurídica deficient que no respon, ni soluciona, els reptes de la nostra administració”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD