Actualitat

Cs critica que el Botànic rebutge un pla per a reactivar el turisme entre els països europeus després de la crisi del coronavirus

by cscvalenciana — 13 octubre 2020 @ 17:16
Comparte

José Antonio Martínez assegura que, “després de les pèrdues de l’estiu, el sector turístic no pot assumir el mateix escenari en les pròximes campanyes”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha criticat que els grups del Botànic rebutgen posar en marxa un pla, sota l’anomenada ‘Marca Europa’, per a reactivar el turisme entre els països membres de la Unió Europea després de la crisi del coronavirus.

La temporada estival ha deixat greus pèrdues en el sector turístic de la Comunitat Valenciana, una situació que hauria sigut diferent si des de les institucions se’ns haguera catalogat com a destí segur”, ha manifestat el diputat José Antonio Martínez, qui ha recordat que “la incertesa i inseguretat continuen i el sector, i els milers de negocis que directa i indirectament es beneficien d’ell, no podria permetre’s que la mateixa situació es repetira en les pròximes campanyes com els ponts o Nadal”.

Martínez ha assenyalat que “una vegada finalitzada la temporada estival, cal incentivar als potencials viatgers a no quedar-se a casa, sinó a moure’s a través del continent, sempre que es garantisquen totes les mesures de seguretat sanitària”. “Però, per a això, necessitaríem mesures clares, eficaces, i, sobretot, basades en criteris tècnics i homogenis, amb l’objectiu de minimitzar al màxim els riscos de contagi”, ha afegit.

La proposta de Ciutadans també incloïa impulsar la creació d’un segell europeu de certificació sanitària que s’atorgaria a aquells països que complisquen amb els protocols i realitzar una campanya de divulgació d’aquest pla amb la finalitat que els ciutadans siguen coneixedors de les mesures adoptades.

“Construir i treballar conjuntament en aquests conceptes permetrà la recuperació del sector en destins com la Comunitat Valenciana, on el turisme és clau per a l’economia local, i convertir Europa no sols en la primera destinació turística del món sinó, a més, en un destí segur”, ha conclòs Martínez.

Volver a ACTUALIDAD