Actualitat

Cs demana que s’amplie el termini de devolució dels préstecs ICO als sectors afectats pel coronavirus

by cscvalenciana — 11 octubre 2020 @ 12:48
Comparte
  • Ruth Merino defensa que “donar un any més de marge als autònoms per a retornar els crèdits permetria evitar el tancament de molts negocis”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat al Consell que inste el Govern central a aprovar una ampliació dels períodes de manca dels préstecs ICO concedits a autònoms i PIMES que s’han vist afectats per la paralització econòmica durant la pandèmia del coronavirus.

La portaveu adjunta de la formació liberal Ruth Merino ha defensat la “necessitat de millorar les condicions d’aquests préstecs, ampliant almenys un any més el termini per a haver de començar a retornar-los, incrementant el percentatge de cobertura dels nous avals i rebaixant els tipus d’interés en els nous crèdits que concedisca l’entitat”.

“Estem en un moment clau, davant la crisi econòmica que s’aveïna i que donarà lloc a una situació de potencial morositat en la devolució d’aquests préstecs, per a bolcar tots els esforços a ajudar als qui generen riquesa i ocupació”, ha manifestat Merino, per a qui “oferir aquest tipus d’opcions suposaria un alleujament per als autònoms i podria evitar el tancament de molts negocis”.

La Proposició No de Llei (PNL) de Ciutadans, que ha impulsat aquesta iniciativa en tots els parlaments autonòmics en els quals té representació, també inclou la creació de noves línies de crèdit per a afavorir la injecció de liquiditat al teixit empresarial amb l’objectiu de contribuir a la sostenibilitat de les empreses i l’ocupació. A més, la diputada ha sol·licitat que “es prioritze preferentment a autònoms i PIMES en la recepció dels possibles nous préstecs que s’aproven per part de l’ICO, atés que són els qui actualment estan patint de forma més greu els efectes d’aquesta crisi sanitària”.

Volver a ACTUALIDAD