Actualitat

Ciutadans proposa un fons de contingència per a garantir la supervivència de tots els locals d’oci nocturn

by cscvalenciana — 14 setembre 2020 @ 12:31
Comparte

Carlos Gracia planteja a l’IVF “ampliar el termini de devolució dels préstecs concedits al sector del comerç i l’hostaleria”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha proposat al Consell crear un fons de contingència destinat a garantir la supervivència de tots els locals d’oci nocturn valencià, afectats per les mesures de restricció enfront del coronavirus.

“Hem de ser conscients que aquest sector representa quasi el 2 per cent del PIB valencià, factura més de 2.400 milions d’euros a l’any i dóna ocupació a uns 20.000 treballadors, els qui, al costat dels responsables dels locals, estan passant per un any de greu dificultats econòmiques”, ha assenyalat el diputat Carlos Gracia a través d’una Proposició No de Llei (PNL).

No podem consentir que, cada dia, més empreses i locals valencians tanquen la persiana i no fer res sobre aquest tema”, ha afegit el parlamentari després de lamentar que “el tancament de l’oci nocturn no haja vingut acompanyat de cap mesura pública per a minimitzar el perjudici de les restriccions”.

Per això, Gracia ha plantejat al Govern valencià, “com una primera mesura per a intentar minimitzar l’impacte de la crisi”, que aprove una ampliació de terminis en la devolució dels préstecs concedits per l’Institut Valencià de Finances (IVF) al sector, així com a la resta de l’hostaleria i comerç.

Respecte al comerç, el portaveu d’Indústria de Cs en Les Corts ha instat al Consell a dirigir-se al Govern central per a prolongar els ERTO fins al mes d’abril de 2021 així com bonificar les quotes a la Seguretat Social i d’autònoms i el cent per cent de la quota als treballadors que continuen en ERTO parcials en les seues respectives empreses. “Només en el sector del comerç en la Comunitat Valenciana està en joc el manteniment de més de 60.000 petites empreses i un total de 210.000 llocs de treball. “Pensa el Govern valencià continuar mirant cap a un altre costat, quan el propi sector alerta de la possible desaparició de fins al 30 per cent dels comerços?”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD