Actualitat

Ciutadans insta a les Corts a secundar fermament l’any internacional Bigas Lluna 2021

by cscvalenciana — 31 agost 2020 @ 11:13
Comparte

Toni Cantó: “aquest certamen convertirà València en el focus mundial de l’estudi del futur del cinema i del món de l’art”

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Parlament autonòmic secunde fermament la celebració de l’any internacional Bigas Lluna 2021 a València, ja que “convertirà la ciutat en un focus mundial per a l’estudi del futur de la indústria cinematogràfica i el món de l’art”.

Així ho ha avançat el síndic de Cs, Toni Cantó, qui ha considerat que aquest homenatge a l’artista i director espanyol i el fòrum debat que es durà a terme adquireix “encara més importància” en l’actual crisi pel coronavirus ja que buscarà “com es recuperarà la indústria i quines seran les oportunitats en aquest nou ordre mundial”.

Sobre aquest tema, ha explicat que “l’obra de Bigas Lluna ha marcat el cinema del segle XX d’una manera absoluta, però també la manera d’entendre i plasmar l’art”. Per això, segons ha comentat, el certamen compta amb diferents activitats, entre les quals destaca el Fòrum Internacional de la Indústria del Cinema i l’Art Espanyol i la presentació internacional d’un film inèdit de Bigas.

“Aquest fòrum concentrarà a tot el sector per a debatre, exposar, discutir i consensuar un document que marque el rumb de la cultura en el context actual de crisi sanitària”, ha subratllat Cantó, al mateix temps que ha subratllat que “el cinema espanyol compta amb més d’un segle d’història i és una de les majors fonts de riquesa intel·lectual, divulgativa i cultural que ha de posar-se en valor i comptar amb una bona anàlisi i rumb futur”.

Volver a ACTUALIDAD