Actualitat

Cs celebra la unanimitat de les Corts per a adaptar la prestació de serveis socials a la nova realitat del coronavirus

by cscvalenciana — 28 juliol 2020 @ 19:54
Comparte

Jesús Salmerón també aconsegueix el suport dels grups per a defensar que les vacunes contra el virus arriben de manera universal a tots

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha celebrat el suport unànime de la resta de grups parlamentaris a la proposta de la formació liberal per a adaptar la prestació de serveis socials a la nova realitat del coronavirus. Tal com ha explicat la diputada Cristina Gabarda en comissió parlamentària, “durant l’estat d’alarma, es van tancar els centres d’atenció diürna que fins al moment oferien atenció especialitzada en serveis com a fisioteràpia, teràpia ocupacional o neuropsicològica, logopèdia o estimulació cognitiva, entre altres”.

“Els usuaris van deixar de rebre aquesta atenció durant aqueix període de temps, però els centres sí que van continuar rebent el finançament corresponent per part del Govern valencià”, ha subratllat la diputada, que ha transaccionat la proposta amb l’objectiu que “es complisca amb la normativa autonòmica que obliga aquestes entitats a continuar prestant el servei, ateses les restriccions oportunes marcades per possibles rebrots de la pandèmia, així com a realitzar un seguiment als usuaris”.

D’altra banda, en la comissió de Drets Humans, el diputat Jesús Salmerón ha explicat la proposta de Cs a través de la que es demanava “un esforç col·lectiu” perquè les proves diagnòstiques i les futures vacunes i tractaments contra la Covid-19 siguen accessibles de manera equitativa a tots els països. A través d’una Proposició No de Llei (PNL) que ha resultat aprovada amb el vot a favor de tots els partits, a excepció de l’abstenció de Vox, el parlamentari ha demanat que el Consell trasllade la petició al Govern central, “amb l’objectiu d’evitar les devastadores conseqüències que ja s’estan podent comprovar en la població”.

“Resulta obvi que aquest virus no entén de rendes o de fronteres, per això es fa necessari, en el moment crucial que vivim, treballar de manera col·laborativa perquè totes les persones puguen accedir als tractaments”, ha assenyalat el portaveu de Drets Humans de Cs, per a qui garantir que ningú es quede fora ni s’apropie de les eines contra el virus “és una exigència moral de tots, hi ha vides en joc, per la qual cosa la resposta ha de ser global i, en cap cas, excloent”.

Volver a ACTUALIDAD