Actualitat

Cs presenta una iniciativa per a combatre la inseguretat en els barris afectats per l’ocupació il·legal d’habitatges

by cscvalenciana — 26 juliol 2020 @ 11:40
Comparte

• La PNL exigeix un Pla Autonòmic que garantisca la devolució dels immobles ocupats i que garantisca la seguretat i la vigilancia

Ciutadans (Cs) ha presentat en Les Corts valencianes una Proposició No de Llei per a lluitar contra l’ocupació il·legal d’habitatges, un problema que genera greus inseguretats en els barris i en els blocs de veïns. Segons ha explicat la diputada de Cs Mamen Peris, “des de fa anys, a Espanya han aparegut màfies que s’aprofiten de famílies vulnerables per a enganyar-les i extorquir-les i, fins i tot, per a obrir negocis delictius a les cases ocupades”.

“A més, els propietaris de la casa ‘*okupada’ s’acaben veient al carrer, sense poder recuperar el seu pis de manera immediata, malgrat que han complit amb les seues obligacions i han pagat aqueix habitatge amb la suor del seu front”, ha explicat, al mateix temps que ha lamentat que “finalment, quan les famílies afectades acudeixen a la justícia per a poder recuperar el seu pis o la seguretat en la seua edifique, es troben amb un procés llarg i complex que permet a l’okupa quedar-se anys en l’habitatge a l’espera que un jutge decidisca”.

Per això, la formació liberal ha presentat una iniciativa per a exigir l’elaboració d’un Pla Autonòmic que garantisca la devolució dels immobles ocupats als seus legítims propietaris i que incloga mesures de reforç de la seguretat i la vigilància d’immobles abandonats i la posada a la disposició dels propietaris afectats els serveis d’assessorament i orientació jurídica.

A més, la PNL reclama potenciar la coordinació institucional i l’elaboració d’un protocol comú d’actuació i instar el Govern central a promoure totes les reformes legals que siguen necessàries per a defensar la propietat i garantir la convivència, com agilitar els judicis, endurir les sancions o reforçar les competències dels Ajuntaments.

Volver a ACTUALIDAD