Actualitat

Cs aconsegueix el compromís unànime de les Corts per a lluitar contra la ludopatia entre els valencians

by cscvalenciana — 24 juliol 2020 @ 13:59
Comparte

· Merino defensa el “consens amb el sector” i planteja mesures complementàries a la Llei autonòmica del Joc “dirigides a menors i persones més vulnerables”

València, divendres 24 de juliol de 2020. Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianas ha aconseguit el compromís unànime de tots els grups de la Cambra a una proposta de la formació liberal per a lluitar contra la ludopatia entre els menors d’edat i persones vulnerables en la Comunitat Valenciana.

A través d’una Proposició No de Llei (PNL) que ha sigut transaccionada, la diputada Ruth Merino ha exposat la “necessitat d’adoptar mesures complementàries a la Llei del Joc – aprovada pel Botànic fa unes setmanes – amb l’objectiu de previndre i garantir de manera eficaç la protecció de les persones exposades a aquesta mena d’addicció”.

La proposta insta el Consell a dirigir-se al Govern central a iniciar “com més prompte millor” les accions necessàries per a regular l’accés al joc online i a loteries, apostes i travesses de reserva estatal, tant pel que fa a l’accés físic a locals o dispositius webs, i a les distàncies amb centres educatius. “En qualsevol cas, des de Cs defensem sempre que aquestes actuacions es duguen a terme amb el consens de tot el sector i agents afectats, escoltant als experts que atenen les persones amb ludopatia, associacions de mares i pares, i veïns”, ha subratllat la diputada.

Merino també ha apostat per “regular de manera ambiciosa la publicitat i promoció dels jocs d’atzar per a evitar l’exposició dels menors als jocs i apostes en mitjans de comunicació d’àmbit supraautonòmics i xarxes socials”.

Finalment, la parlamentària ha explicat que “es fa necessari actualitzar el funcionament del Registre General d’Interdiccions d’Accés al Joc així com la seua coordinació amb els diferents registres autonòmics que tenen la mateixa comesa”. “Només d’aquesta manera es pot garantir que complisquen la seua funció de manera eficaç, independentment de la comunitat autònoma en la qual es jugue o a la qual es desplace la persona jugadora”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD