Actualitat

Cs aconsegueix que Les Corts aproven la proposta per a investigar responsabilitats en Castor i garantir el seu desmantellament

by cscvalenciana — 30 juny 2020 @ 14:19
Comparte

Eduardo del Pozo exigeix prioritzar “la protecció del medi ambient i la salut dels més de 65.000 veïns afectats en la costes castellonenca i catalana”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha aconseguit que els grups de les Corts aproven la proposta de la formació liberal per a investigar responsabilitats de les administracions públiques en el cas de la plataforma Castor així com per a garantir el seu total desmantellament sense repercussions econòmiques per a la ciutadania.

Tal com ha explicat el diputat Eduardo del Pozo en comissió parlamentària, el projecte Castor, creat enfront de la costa de Vinaròs per a suplir la demanda energètica de gas natural a Espanya, “i autoritzat en el seu moment pel Govern del PSOE, no va passar ni de la fase prèvia d’utilització, a causa de la successió de continus terratrémols en la zona que van posar en perill el medi ambient i la vida de més de 65.000 persones”.

“El projecte no sols va acabar suposant quasi un 90 per cent més del cost inicial previst, sinó que, des que es decretara la seua hibernació en 2014, es troba immers en diferents conflictes judicials per les indemnitzacions que reclama l’empresa adjudicatària, a qui ja hi ha hagut que retornar diversos milers de milions d’euros públics per la reversió de la plataforma, segons es va signar en el contracte inicial”, ha exposat Del Pozo.

Per tot això, Cs ha demanat al Parlament valencià que es dirigisca al Govern d’Espanya per a “dur a terme una auditoria tècnica del projecte i valorar possibles irregularitats o negligències en la construcció de Castor a més d’una investigació per a dirimir responsabilitats en la concessió del projecte així com en les possibles clàusules abusives del contracte”.

Volver a ACTUALIDAD