Actualitat

Ciutadans arranca el compromís de les Corts per a crear un Comité del Transport per a millorar la competitivitat del sector

by cscvalenciana — 25 juny 2020 @ 18:02
Comparte

Mamen Peris aclareix que s’iniciaran els tràmits legals i s’estudiaran les competències concretes de l’òrgan

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha aconseguit arrancar el compromís dels grups parlamentaris per a iniciar els tràmits legals per a la creació del Comité Valencià del Transport com a interlocutor necessari entre el sector i l’Administració Pública, i que permeta millorar la competitivitat dels transportistes.

La diputada Mamen Peris ha recordat que “aquest ens ja existeix en altres autonomies com Madrid o Galícia, i l’objectiu és crear un en la Comunitat Valenciana que funcione com un òrgan de participació on estiguen representats tots els agents del transport per a col·laborar amb l’Administració en el relacionat amb decisió públiques que afecten el sector”.

La proposta, que ha sigut aprovada en comissió parlamentària, planteja també dur a terme una anàlisi per a estudiar les funcions concretes que exerciria el Comité. “Es tracta, en tots els casos, d’una entitat molt necessària per a atendre les diferents necessitats dels transportistes, que porten mesos denunciant precarietat laboral”, ha afegit Peris, després de recordar que “la Comunitat Valenciana, per la seua posició geoestratègica, té en el sector del transport per carretera a un dels principals motors de la seua economia”.

“És imprescindible que el sector del transport terrestre de mercaderies puga comptar amb eines per a avaluar i aportar suggeriments i solucions a l’Administració, amb la finalitat de generar un teixit empresarial més competitiu i millorar el sector logístic de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs la portaveu d’Infraestructures de Cs.

Volver a ACTUALIDAD