Actualitat

Ciutadans rebutja la taxa turística i proposa un pla per a lluitar contra el frau fiscal i l’activitat turística submergida

by cscvalenciana — 9 agost 2019 @ 11:59
Comparte

El diputat Carlos Gracia considera que “la qualitat del turisme no augmenta per implantar un impost en contra del sector”

El responsable de turisme de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes,Carlos Gracia, ha rebutjat la implantació d’una taxa turística per considerar-la “nociva” per al sector, “un dels motors econòmics de la Comunitat Valenciana” iha proposat, en el seu lloc, un pla per a combatre el frau fiscal i l’activitat turística submergida.

En aquest sentit, ha defensat que “existeixen altres vies més enllà de les recaptatòries per a garantir la qualitat del turisme” i ha advocat per“incrementar el nombre d’inspectors o obligar al registre dels lloguers vacacionals”. “La lluita contra l’allotjament il·legal o la legalització de l’allotjament no reglat són algunes de les mesures que no perjudicaren els que ja compleixen amb la normativa”, ha afegit Gracia, qui ha denunciat que “si no s’apliquen aquestes iniciatives, els qui no compleixen les regles, extrauen un avantatge competitiu absolutament il·legítim”.

A més, el parlamentari de la formació taronja ha recordat que “el sector està en contra d’aquesta taxa” iha instat al Consell a “gestionar millor els ingressos procedents del turisme, en lloc de pujar els impostos”. Sobre aquest tema, ha afirmat que “el sector aporta més fons a les arques públiques per recaptació directa que les despeses corrents que genera”. Aquest gravamen, segons ha indicat Carlos Gracia, suposaria una barrera per al turisme nacional.

Volver a ACTUALIDAD