Actualitat

Ciutadans insta al Consell a rehabilitar les 2.177 habitatges públics que estan buides i destinar-les a lloguer social

by cscvalenciana — 7 agost 2019 @ 10:55
Comparte

El diputat Vicente Fernández afirma que “davant un mercat del lloguer cada vegada més prohibitiu, l’Administració ha d’apostar per l’habitatge social”

Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) pera instar al Consell a rehabilitar les 2.177 habitatges propietat de la Generalitat Valenciana i que actualment estan buides per a destinar-les a lloguer social.Segons ha explicat el diputat Vicente Fernández, “és urgent que aquests habitatges puguen reunir les condicions necessàries d’habitabilitat perquè és preocupant que més de 2.000 immobles estiguen fora del mercat per no reunir condicions de disseny”.

A més, ha demanat que es duguen a terme “la gestió i obtenció dels sòls necessaris per a cobrir les necessitats d’habitatge social”. Així, la PNL reclama que “es desenvolupen les actuacions urbanístiques necessàries en aquells Programes d’Actuació Integrada (PAI) de titularitat pública o en els quals l’Entitat Valenciana d’Habitatge (*EVha) siga agent urbanitzador, per a obtindre sòl suficient de titularitat pública destinat a promoure habitatge social”.

En aquesta línia, Vicente Fernández ha recordat que “la Constitució consagra el dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat” i ha assenyalat que “els poders públics tenen l’obligació de desenvolupar aquest mandat constitucional”.“Davant un mercat de lloguer cada vegada més prohibitiu per a les rendes més baixes i per als joves, la resposta no pot ser només pretendre regular el preu del mercat, perquè existeixen milers d’habitatges de titularitat pública que per desídia administrativa no es posen en circulació com a habitatge social”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD