Actualitat

Cs critica que Les Corts rebutgen la proposta per a garantir la igualtat de recursos en l’educació concertada

by cscvalenciana — 26 setembre 2018 @ 14:43
Comparte

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha criticat que els grups que conformen el Consell hagen rebutjat la proposta de Cs per a garantir la igualtat de recursos en l’educació concertada. En la seua moció subsegüent en el ple, la diputada Merche Ventura ha instat al conseller d’Educació, Vicent Marzà, a “complir la legislació i abandonar la persecució al model educatiu concertat”.

Ventura ha concretat que “l’actual Consell porta tota la legislatura exercint una discriminació latent contra aquest model educatiu i que es manifesta en la falta de recursos per a formació del professorat en l’estranger o per a l’atenció psicopedagògica, serveis que sí te l’educació pública”.

“I a aquests exemples, a més, cal sumar el deute acumulat des de fa quatre anys per a pagar la FP Dual que s’ofereix en centres concertats i que el Consell no té cap interès a abonar de moment”, ha afegit Ventura.

La portaveu d’Educació de Cs ha lamentat que Marzà “no mantinga la igualtat de tracte i no respecte la llibertat dels pares per a escollir el model educatiu que preferisquen per als seus fills, més encara quan el propi Tribunal Superior de Justícia reconeix el dret a conservar les aules concertades que la Generalitat no ha volgut renovar”. I és que, tal com ha recordat la parlamentària, “més de 40.000 persones es van manifestar el passat any per a impedir que el conseller suprimira encalles unitats de batxiller de centres concertats, deixant als alumnes davant la incertesa i la inestabilitat en aquesta etapa formativa”.

Davant aquesta situació, Ventura ha instat a Marzà a “treballar per una educació inclusiva i de qualitat, on no es vulneren llibertats i es fomente la igualtat”. “Van prometre ser el Govern del canvi però es van oblidar del seu discurs: no estan governant para tots els valencians, solament governen per als seus votants”, ha conclòs la diputada.

Volver a ACTUALIDAD