Actualitat

Cs demana més places perquè els aturats de la construcció es formen en les noves tècniques d’eficiència energética

by cscvalenciana — 7 setembre 2018 @ 13:46
Comparte

El portaveu d’Economia i Hisenda de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Tony Woodward, ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per a exigir un pla integral i més places de formació perquè els aturats de la construcció es formen en les noves tècniques d’eficiència energètica.

Segons ha explicat el diputat, “un dels problemes en el sector radica en la falta de coneixement per a l’aplicació de les tècniques d’edificació que exigirà la nova normativa”, per la qual cosa ha considerat “essencial actuar sobre les pràctiques actuals a la recerca d’una major eficiència i un menor impacte ambiental”. Tony Woodward ha assenyalat que “solament 500 dels 36.000 aturats l’última ocupació dels quals corresponia a la construcció han finalitzat una activitat de formació”.

“Brussel·les ha aprovat una nova normativa, que obliga a partir de 2021 al fet que totes les edificacions d’obra nova o rehabilitades siguen energèticament eficients i disposen d’energia renovable generada en el propi edifici”, ha subratllat, al mateix temps que ha afirmat que “és imprescindible formar a les persones adequadament, tenint en compte que l’ocupació en el sector de la construcció està creixent en els últims anys i que el nombre d’aturats de la construcció a la Comunitat Valenciana és molt elevat”.

En aquest sentit, ha lamentat que les places que ofereix el Servof “són insuficients, solament quinze”. Per açò, la PNL insta al Consell a elaborar una estratègia integral per als aturats del sector de la construcció, en matèria d’eficiència energètica, de nous materials, equipaments i tècniques a utilitzar amb l’objectiu que adquirisquen els coneixements necessaris per a poder reincorporar-se al mercat laboral; i a desenvolupar les accions formatives necessàries i amb les places suficients perquè aquests aturats puguen accedir.

Volver a ACTUALIDAD