Actualitat

Cantó: “L’incendi de Llutxent ha de servir per a estudiar què ha pogut fallar i evitar que es torne a repetir”

by cscvalenciana — 10 agost 2018 @ 13:31
Comparte

El diputat nacional de Cs per la província de València, Toni Cantó, ha declarat que “l’incendi dels últims dies iniciat en la localitat de Llutxent ha de servir per a estudiar què ha pogut fallar i evitar que es torne a repetir”. Cantó ha visitat la zona afectada pel foc al costat del portaveu autonòmic de Cs, Fernando Giner, i el diputat autonòmic, Toni Subiela, per a reunir-se amb Miguel Donet, alcalde de Barx, un altre dels municipis afectats.

“Les labors de prevenció són sempre necessàries, i, en aquest cas, malgrat la difícil orografia del terreny, ara sabem pels mitjans de comunicació que tot el paratge arrasat no comptava amb un pla de protecció des de fa més d’una dècada”, ha apuntat després de manifestar que “a Cs sempre li ha semblat absurd que extinció i prevenció estiguen separades en el Consell”.

De fet, segons Cantó, “una mostra del poc que li importa la prevenció al Govern valencià, s’ha vist recentment en Divalterra, empresa de la Diputació de València usada pel PSPV i Compromís com una agència de enchufisme per als seus afins”.

Igualment, el diputat ha insistit en la “necessitat d’invertir en labors de neteja i esbrosse de la muntanya, especialment després d’una temporada d’intenses pluges com la dels últims mesos, així com la posterior instal·lació de centrals d’emmagatzematge de biomassa per a aprofitar el material d’aqueixos esbrosses”.

I ha proposat, entre altres mesures, “potenciar la ramaderia i l’agricultura de muntanya com a eines de prevenció” “instal·lar infraestructures de seguretat com a espais tallafocs en el perímetre de les urbanitzacions en zones rurals”.

A més, el diputat ha destacat “la labor dels bombers forestals que, en unes condicions laborals pèssimes, han sabut fer gala de la major professionalitat i aconseguir que, malgrat tot, no calga lamentar majors víctimes”. En qualsevol cas, en paraules del diputat, “ara és el moment de fer balanç i donar vertaderes solucions a aquests efectius de cara a l’anunciada vaga del sector en el mes de setembre, i que al cap i a la fi, solament reclamen més recursos per a poder realitzar el seu treball de manera digna”.

Finalment, Cantó ha manifestat la seua “preocupació” per les famílies evacuades per aquest incendi i ha anunciat que “Cs preguntarà al Govern i a la Diputació de València quines ajudes va a habilitar per a tots els afectats”.

Volver a ACTUALIDAD