Actualitat

Cs sol·licita empara a la taula de Les Corts per a poder accedir a les actes que arrepleguen el projecte lingüístic de cada centre

by cscvalenciana — 31 juliol 2018 @ 11:23
Comparte

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha sol·licitat empara a la taula de la Càmera per a poder accedir a les actes escolars que arrepleguen el projecte lingüístic de cada centre educatiu de la Comunitat Valenciana. Tal com ha recordat la diputada Merche Ventura, “Cs porta exigint des de l’abril passat, en cada municipi on té representació institucional, les actes del Consell Escolar en les quals consta com ha sigut el procés de selecció i votació dels projectes lingüístics”.

No obstant açò, segons denúncia Ventura, “la Conselleria d’Educació solament es dedica a posar traves per a oferir una documentació que, d’altra banda, no pot negar-se a donar”. “L’única cosa que hem obtingut és informació a mig fer, certificats, però obviant l’acta en si i el coneixement de quin projecte es votava en cada cas. Hem registrat la sol·licitud de documentació una vegada més, i esperem que no s’allargue més aquesta aixecada de camisa per part de l’equip del conseller Marzà”, ha continuat.

Per a la portaveu d’Educació de Cs, “es tracta de conèixer què passos s’han donat per a aplicació del nou model lingüístic i comprovar que no es vulnera la legalitat, perquè es coneixen casos d’AMPAS que han denunciat possible manipulació en els processos, i fins i tot centres que es van negar a votar el projecte imposat per l’adreça”.

“Entenem que, en honor de la transparència que tant proclama el Govern valencià, no existeixen motius per a evitar que tots puguem disposar de la documentació en la qual queden registrats cadascun d’aquests casos”, ha conclòs Ventura.

Volver a ACTUALIDAD