Actualitat

Cs acusa a Marzà de desistiment de funcions i irresponsabilitat en la Comissió de Patrimoni de València

by cscvalenciana — 11 juliol 2018 @ 11:11
Comparte

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha acusat al conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, de desistiment de funcions i irresponsabilitat respecte a la Comissió de Patrimoni de València. “Malgrat que aquest grup d’experts desenvolupa el seu treball en el propi Ajuntament de València, en 2007 va modificar la seua composició i es va incloure, a partir de llavors, a un representant de la Conselleria, que, en els últims tres anys, amb prou faenes ha participat en les reunions i labors de la comissió”, ha assenyalat la diputada Merche Ventura.

“I, quan algú de l’equip de Marzà ha assistit, simplement al·ludeixen que no tenen competències en la matèria, la qual cosa demostra un desinterès total de la Conselleria per la protecció del patrimoni valencià”, ha matisat Ventura.

A més, la portaveu de Cultura de Cs ha criticat la “ambigüitat” entorn d’aquest projecte, “la creació del qual no ha sigut publicada en cap mitjà oficial ni tampoc s’ha fet públic el criteri d’elecció dels seus càrrecs”. De fet, segons ha assegurat la parlamentària “els membres que componen aquesta comissió haurien de ser tècnics funcionaris, però Marzà ha d’explicar per què, en canvi, alguns d’ells tenen perfil i càrrec polític”.

Per tot açò, Cs ha sol·licitat la documentació acreditativa de la legalitat d’aquesta comissió, “atès que existeixen seriosos dubtes sobre el paper de la Conselleria en la mateixa”, ha insistit la diputada. “El passat mes de juny, l’Ajuntament va tornar a actualitzar-la per a donar a l’entitat un caràcter multidisciplinari, segons el propi consistori. La realitat és que açò no s’està complint, i la comissió no dóna una resposta professional i eficaç als problemes del patrimoni de la ciutat”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD