Actualitat

Ciutadans trasllada a l’Agència Antifrau les “greus irregularitats” de la Fundació La Fe

by cscvalenciana — 5 juliol 2018 @ 12:17
Comparte

La síndica de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha avançat durant la sessió de control que “Cs traslladarà a l’Agència Antifrau les irregularitats de la Fundació la Fe” i ha exigit “la dimissió de la gerent de l’Hospital la Fe i que aquest càrrec siga coberta per un professional que estiga a l’altura”. En aquest sentit, el responsable de Sanitat en Cs, Juan Córdoba, ha lamentat la “opacitat i la falta de respostes” del Consell sobre aquesta qüestió.

Córdoba va denunciar durant el ple de Les Corts “greus irregularitats” en la Fundació La Fe, com a factures falses, incompliments de les lleis de Contractació i de Transparència i un lloguer irregular. Sobre aquest tema, el diputat de Ciutadans ha destapat que “la Fundació va llogar un espai de 621 metres quadrats a l’Institut Valencià d’Infertilitat (IVI), que va pagar un import de 6.000 euros al mes”, alguna cosa que “vulnera greument la Llei de Patrimoni”. A més, tal com ha comentat Còrdova, “per a efectuar aquest contracte tampoc es va dur a terme cap tipus de procediment de concessió pública obert”.

D’altra banda, també ha recordat que, segons l’informe de la Intervenció de la Generalitat, “una empresa fantasma ha emès factures falses per a la Fundació La Fe” i ha preguntat a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “per què no la van tancar en arribar al Consell”. Córdoba també ha afirmat que “s’incompleix la llei de transparència al no estar publicades ni les retribucions del personal, ni les indemnitzacions per cessament o acomiadament, ni la relació de llocs de treball, ni els títols acadèmics, ni declaració de béns del director de la fundació”.

El diputat de Cs ha explicat que s’ha vulnerat també la normativa de contractació pública de personal perquè “es van pagar indemnitzacions per acomiadament per sobre del màxim legal permès” i perquè, segons una resposta parlamentària de la pròpia conselleria, “la massa salarial autoritzada ascendeix tan sol a set llocs de treball, però el nombre de treballadors contractats supera els 300”.

“Ens consta que la Gerent de l’Hospital de la Fe era perfectament conscient de totes aquestes irregularitats i per açò, exigim la destitució immediata i la realització d’una auditoria per a conèixer la situació de la Fundació”, ha subratllat.

Volver a ACTUALIDAD