Actualitat

Cs aconsegueix l’acord Les Corts per a coordinar amb els ajuntaments campanyes de conservació d’edificis

by cscvalenciana — 3 juliol 2018 @ 17:34
Comparte

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha aconseguit l’acord unànime de la Càmera per a coordinar amb els ajuntaments campanyes d’informació i conscienciació per a la conservació d’edificis urbans. Segons ha explicat la diputada María José García, “a Espanya, no es realitzen tots els informes d’avaluació d’edificis (IEE) necessaris, en gran part perquè la ciutadania no té arrelada una vertadera cultura del manteniment de les construccions”.

“De la mateixa manera que es duen a terme revisions en els vehicles, per què no hi ha costum ni interès general a revisar l’estat dels edificis?”, ha qüestionat García.

Per açò, la diputada ha insistit en la “necessitat de divulgar informació pública sobre aquest tema a través de la web oficial de la pròpia Conselleria d’Habitatge, en coordinació amb els propis consistoris”. A més, García ha afirmat que “també és imprescindible, per a prevenir problemes, que l’Administració conega l’estat de conservació del parc immobiliari a la Comunitat Valenciana”.

De fet, com ha recordat la parlamentària, “promoure mecanismes i una estratègia global en gestió de l’edificació i rehabilitació d’immobles, suposa evitar situacions de risc per als propis veïns, a més d’un estalvi considerable de diners abans d’una major deterioració de l’edifici”.

Volver a ACTUALIDAD