Actualitat

Cs aconsegueix l’acord perquè els interins sense capacitació en valencià puguen exercir en zones castellanoparlants

by cscvalenciana — 26 juny 2018 @ 12:19
Comparte

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha aconseguit l’acord unànime de la Cámera perquè els professors interins que no tenen capacitació en valencià puguen seguir exercint, ara en zones castellanoparlants de la Comunitat Valenciana. “El Consell, aplicant una ordre que va imposar l’anterior govern del PP per a obtenir la certificació del nivell de valencià, ha expulsat de la borsa de treball a més de dos mil interins, sense tenir en compte que alguns d’ells tenen més de trenta anys d’experiència a les seues esquenes”, ha comentat la diputada Merche Ventura.

“No podem perdre aquest talent entre el nostre professorat i deixar a milers de famílies valencianes sense una eixida laboral i un bloqueig econòmic total, una circumstància que el conseller d’Educació, Vicent Marzà, no s’ha molestat a tenir en compte”, ha explicat Ventura, per a qui “el més lògic és resituar a aquests professionals en centres de les comarques de predomini lingüístic castellà”, tal com arreplega la Proposició No de Llei presentada per Cs i aprovada amb la resta de grups.

La parlamentària ha volgut “agrair la col·laboració d’associacions i tots els agents implicats per a trobar una solució a aquest problema” i ha mostrat així la seua “satisfacció per que l’aprovació d’aquesta PNL suposa que els professors podran reincorporar-se als seus llocs de treball el pròxim curs”.

Segons ha recordat la portaveu d’Educació de Cs, “aquests professors en absolut es neguen a ampliar els seus coneixements i obtenir la capacitació”, i, per a açò, “Cs reclama implementar un pla específic per a la formació lingüística d’aquest col·lectiu, amb recursos que, fins al moment, no s’han oferit per part de la Conselleria”

Volver a ACTUALIDAD