Actualitat

Les Corts accepten per unanimitat la proposta de Cs per a instal·lar sales de lactància en tots els edificis públics

by cscvalenciana — 12 juny 2018 @ 14:28
Comparte

Les Corts Valencianes han acceptat per unanimitat la proposta del grup parlamentari Ciutadans (Cs) per a instal·lar sales de lactància en tots els edificis públics de la Generalitat Valenciana. “Es tracta d’oferir aquest servei tant als treballadors de les diferents entitats com als propis usuaris i ciutadans que poden tenir menors al seu càrrec”, ha assenyalat la diputada Merche Ventura.

En una Proposició No de Llei (PNL) que ha sigut transaccionada amb la resta de grups, i en la qual també s’inclouen espais de cures infantils per a l’ús de mares i pares, Ventura ha recordat que “l’Organització Mundial de la Salut i el Fondo de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) recomanen la lactància materna exclusiva durant els sis primers mesos de vida del nounat i demanen als governs mesurades per a eliminar els obstacles que hi ha”.

A més, la portaveu adjunta de Cs ha explicat que aquestes sales “són un dret per a qui desitge utilitzar un espai tranquil i fomenten la coresponsabilitat familiar, perquè no solament estan destinades a un tipus de lactància, sinó que també estan preparades perquè pares i mares alimenten o canvien el bolquer als seus fills, entre altres necessitats bàsiques del bebè”.

Volver a ACTUALIDAD