Actualitat

Cs lamenta el veto dels Corts a la seua proposta per a utilitzar drones amb càmeres en la prevenció i control d’incendis

by cscvalenciana — 29 maig 2018 @ 18:31
Comparte

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha lamentat el veto de la Càmera a la seua proposta per a utilitzar drones amb càmeres òptiques i tèrmiques en la prevenció i control d’incendis. “A escasses setmanes de començar l’estiu, és imprescindible prendre consciència del perill del foc en el mitjà natural, en un moment en el qual encara es recorden les catàstrofes del Parc Natural de la Granadellla o la de la Serra Calderona l’any passat”, ha comentat la diputada María José García.

“No podem consentir que es repetisquen aquests casos, i la Conselleria de Medi ambient ha de reconèixer el dèficit actual en tasques de prevenció, especialment en zones amb una orografia escarpada i de difícil accés”, ha explicat García, qui, per a esmenar aqueixa situació, ha proposat “que la Conselleria creu una Unitat de drones destinada a activitats de control”.

Segons la parlamentària, “amb la negativa a aquest pla el Consell ha demostrat una total falta de sensibilitat amb la conservació de l’ecosistema forestal de cara al pròxim estiu, a més de que la prevenció no és una prioritat per a l’actual govern valencià”.

En última instància, la diputada ha posat el focus d’atenció en “mesures de gestió, innovació i eficiència en material mediambiental, que correspondrien a la Conselleria de Medi ambient, i en les quals, ara com ara, lamentablement, no s’estan invertint esforços ni recursos suficients”.

Volver a ACTUALIDAD