Actualitat

Cs aconsegueix l’acord unànime dels Corts per a aprovar un pla autonòmic de detecció precoç de la dislèxia

by cscvalenciana — 15 maig 2018 @ 13:31
Comparte

 El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha aconseguit l’acord unànime de la resta de formacions per a aprovar un pla autonòmic de detecció precoç de la dislèxia. “Es tracta d’un projecte de caràcter multidisciplinari, que pretén involucrar tant a l’àmbit sanitari com a l’educatiu”, segons ha comentat la diputada Merche Ventura.

“Malgrat que ja existeixen accions per part de la Conselleria d’Educació, segueixen sent necessàries eines i un projecte coordinat d’identificació primerenca de la dislèxia així com la creació d’una base de dades per a millorar els protocols, ampliant aquests sistemes a Educació Infantil”, ha assenyalat Ventura.

La portaveu d’Educació de Cs ha qualificat com un “èxit per a tots els xiquets de la Comunitat Valenciana que conviuen amb la dislèxia” que la proposta haja superat el primer tràmit parlamentari en haver sigut aprovada en comissió en la Càmera. “Una part important recollida en la Proposició No de Llei (PNL) de Cs és la major inversió en recursos psicopedagògics i ajudes complementàries per a la millora del rendiment dels xiquets amb dificultats en aprenentatge”, ha apuntat Ventura.

A més, la parlamentària ha posat el focus d’atenció en “els plans de treball individualitzats per als alumnes” i ha insistit que “els diferents professionals que atenen a l’estudiants s’esforcen per estar coordinats, incloguent també a les pròpies famílies”.

Finalment, per a la diputada, “les universitats valencianes són una important font d’informació i treball a tenir en compte”, per la qual cosa ha plantejat “aprofitar la recerca científica que es realitza en aquests centres per a dur a terme convenis amb les administracions enfocats a la major especialització en tot tipus de dificultats de l’aprenentatge”.

Volver a ACTUALIDAD