Actualitat

Ciutadans insta al Consell a actualitzar a l’alça els barems de retribució del torn d’ofici

by cscvalenciana — 15 maig 2018 @ 13:46
Comparte

El diputat de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes Emigdio Tormo ha explicat que el seu grup parlamentari ha registrat una iniciativa per a instar al Consell a “actualitzar a l’alça els barems de retribució dels serveis de justícia gratuïta i a incloure en els pressupostos de la Generalitat per al 2019 una partida pressupostària suficient per a dur a terme aquesta pujada”. La iniciativa presentada per Ciutadans també reclama que en 2019 siga un objectiu el pagament mensual als advocats i procuradors del torn d’ofici.

Segons ha explicat el parlamentari de Cs, “la justícia gratuïta és un dret dels ciutadans i no un bé de mercat i, per tant, el treball dels professionals del torn d’ofici ha de pagar-se de manera justa, digna i acompassada amb els temps que vivim”.

En aquest sentit, Tormo ha lamentat que “la consellera Bravo continue ninguneant la justícia gratuïta, com, de fet, ha quedat demostrat amb la crisi viscuda en els últims dies en el sector i la tensió i descontent entre els professionals de l’Advocacia”

Volver a ACTUALIDAD