Actualitat

Ciutadans demana interposar un recurs d’inconstitucionalitat sobre el decret de plurilingüisme del Consell

by cscvalenciana — 7 maig 2018 @ 11:38
Comparte

 El grup parlamentari de Ciutadans en el Congrés dels Diputats (GPCs) ha presentat una Proposició No de Llei (PNL)* per a instar al Govern central a interposar un recurs davant el Tribunal Constitucional sobre el Decret Llei 3/2017 del Consell pel qual s’adopten mesures urgents per a l’aplicació dels projectes lingüístics de centre a la Comunitat Valenciana. Segons ha explicat la diputada Marta Martín, “el Govern valencià està intentant segregar a milers d’alumnes per raons de llengua i està fent un ús del poder executiu que atempta contra la independència judicial”.

En aquest sentit, ha considerat “essencial que el Govern central deixe de marejar la perdiu i recórrega davant el Tribunal Constitucional el ‘Decret Marzà’ que és clar que té aspectes d’inconstitucionalitat” i ha advocat per “paralitzar-ho perquè torne la normalitat als col·legis”. “Aquest malson en la qual s’estan vulnerant els drets dels xiquets i dels pares no pot durar ni un minut més”, ha afegit, al mateix temps que ha afirmat que “l’Executiu valencià està obsessionat amb imposar el valencià en els centres educatius encara que açò implique incomplir sentències judicials, mesures cautelars i ignorar els informes del Defensor del Poble”.

Sobre aquest tema, la diputada ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ja va suspendre cautelarment el primer decret del Consell sobre el model lingüístic i “malgrat açò, el passat 1 de setembre, el Consell va aprovar un altre decret urgent per al curs 2017-2018 amb l’objectiu d’evitar aquesta suspensió cautelar”. A més, Martín ha recordat que l’Alta Inspecció Educativa de l’Estat va remetre al Ministeri d’Educació, Cultura i Esport un informe afirmant que el decret del Consell “podria no ajustar-se a l’ordre constitucional”.

Volver a ACTUALIDAD