Actualitat

Els tècnics d’emergències veuran reconeguda la seua categoria professional gràcies a la proposta de Cs en Les Corts

by cscvalenciana — 4 octubre 2017 @ 13:19
Comparte

El diputat Juan Córdoba insta a la Conselleria de Sanitat a “fer complir els drets dels treballadors” en empreses privades subrogades

Els tècnics d’emergències sanitàries (TES) podran veure reconeguda la seua categoria professional d’acord a la titulació obtinguda després que la Proposició No de Llei (PNL) presentada pel grup parlamentari Ciutadans (Cs) haja sigut aprovada per unanimitat en Les Corts Valencianes. “Es tracta d’una reivindicació d’aquests professionals des de fa anys, als qui no se’ls està aplicant l’obligatòria diferenciació entre un conductor-camillero i un tècnic d’emergències sanitàries i que, per tant, tampoc es veu reflectida en la seua nòmina ni en el seu conveni regulador”, ha explicat el diputat Juan Córdoba.

A més, el portaveu de Sanitat de Cs ha instat a la Conselleria de Sanitat a “vigilar el compliment dels drets laborals dels treballadors” en les empreses privades subrogades, “a les quals s’ha d’exigir una correcta catalogació dels seus professionals, incloent en les seues nòmines la seua vertadera titulació”.

“Gran part dels TES contractats de forma indirecta amb l’administració exerceixen sota la categoria de conductors, quan realment aquesta no és la seua funció, i açò suposa un problema important en la seua responsabilitat civil durant la seua jornada laboral”, ha afegit Córdoba.

En aquest sentit, la proposta, acordada amb la resta de grups parlamentaris, inclou també que el temps treballat en empreses privades de concessió pública compute, en futures borses de treball, de la mateixa manera que el servei prestat en l’Administració. Finalment la PNL arreplega la “necessitat de crear en tots els hospitals valencians la figura del coordinador d’emergència per al control del servei d’ambulàncies, que hauria de ser internalitzat igualment per la Conselleria amb la finalitat de millorar la qualitat assistencial”, tal com ha explicat Córdoba.

Volver a ACTUALIDAD